Google’ın başı dertte, savunması ise şaşırtıcı: Kullanıcılar bizi tercih ediyor!

Google, dünyanın en büyük arama motoru olmasının illegal yöntemlerle gerçekleştiği suçlamalarını reddetti. Bu iddialar, pazarda tekel oluşturmakla ve Apple, Samsung gibi firmalara büyük ödemeler yapmakla ilgiliydi. Washington’da gerçekleşen ABD rekabet davası yaklaşık 10 hafta sürecek.

ABD hükümeti, Google’ın arama motoru olarak tekelini sürdürmek ve korumak için milyarlarca dolar harcadığını öne sürdü. Davanın açılış konuşmaları her iki taraf tarafından yapıldı. Bu ilk aşamada, Google’ın bu pazara hakimiyetini illegal yöntemlerle mi sağladığı konusu incelenecek.

Davada Google’ı temsil eden bir avukat, firmaların ürünlerinde Google’ı varsayılan arama motoru olarak seçtiklerini, bunun sebebini ise Google’ın en iyi olduğunu ve rakip eksikliği olmadığını belirtti. Avukata göre Google, tüketicilere değer sunduğu için popüler.

Google’ın başı dertte, savunması ise şaşırtıcı: Kullanıcılar bizi tercih ediyor!

Bu yüksek riskli rekabet davası, büyük ilgiyle takip edilecek. Hükümetin dava dosyasında, Google’ın her yıl Apple, Samsung ve Mozilla gibi firmalara, cihazlarında ve tarayıcılarında varsayılan arama motoru olarak yer alması için yaklaşık 10 milyar dolar ödediği belirtiliyor. Bu da Google’a sürekli kullanıcı verisi akışı sağlayarak pazara hakimiyetini sürdürmesine yardımcı oluyor.

Dava sürecinde Google CEO’su Sundar Pichai ve Apple yöneticileri de ifade verecek. Davaya hakim olan Amit Mehta, bu endüstri için son 25 yılın en büyük davasına karar verecek.

Google, ABD eyaletleri tarafından App Store üzerinden açılan başka bir davada anlaşmaya vardı. Aynı zamanda reklam işi üzerinden federal bir dava ile karşı karşıya ve Avrupa’da tekel davalarında milyarlarca dolar ceza aldı. Bu davada olası bir yenilgi, Google’ın bölünmesine yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort